Kenniscentrum Reeën
Kenniscentrum Reeën

In bijna heel Nederland zoeken beheerders van natuur en de daarin levende diersoorten naar een balans. Zij zoeken bijvoorbeeld naar een balans tussen de van nature aanwezige reeën en de door mensen als verantwoord gevonden aantallen reeën. Het is belangrijk dat zij de genomen maatregelen, de gemaakte keuzes en de gebruikte kennis delen. Omdat alleen met die kennis tijdig dit omgaan met natuur kan worden aangepast.

Poster: Reeën resultaat van actief faunabeheer


Voorheen is die kennis over reeën onder andere gedeeld tijdens zogenaamde trofeeënshows. Vaak ben je je niet bewust van de informatie die achter dit showen van geweien, ligt. Zoals populatieontwikkeling, realiseren doelstellingen en gebruikte hulpmiddelen. Dit tonen van de resultaten combineren met maatregelen die gepland waren, maatregelen die genomen zijn en de afwegingen die gedaan zijn een waardevolle bron voor kennis.

Het is belangrijk te tonen dat het beheer van reeën bewust is gedaan voor de leefomgeving van mens en dier. Het is ook belangrijk dat deze kennis gedeeld wordt. Zeker nu deze een niet te bevatten omvang aanneemt. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat deze kennis over reeën met de paplepel wordt overgedragen, niet door scholing en niet door overdracht door ouders of de beheerders zelf.

De grote winnaar van het beheer zijn tot op heden de reeën. Zij kunnen zich voortplanten en kunnen het leefgebied uitbreiden. Er komt namelijk jaarlijks ruimte om de nakomelingen in groot te brengen. Nu plukken zowel de reeën als jij de vruchten van het populatiebeheer. Je hebt namelijk door het beheer in de afgelopen 100 jaar meer kans gekregen dat u enkele laveiende reeën ergens in het Nederlandse landschap ziet staan.

Doneer
via RegioBank
NL88 RBRB 0706 6041 64
of met creditcard via

PayPal, de veilige en complete manier van online betalen.


www.over-reeen.nl
0575-556717
Prins Clauslaan 6
7251 AS te Vorden, Nederland

ContactTwitterFacebook
Bank: NL88 RBRB 0706 6041 64
RSIN: 8531.02.272

Logo Kenniscentrum Reeën

Cookies instellen