Laad de video: Wel en wee van het ree
https://www.over-reeen.nl/portals/0/video/wel_en_wee_ree_1080.jpg Geproduceerd door: Dick Bulten
Mogelijk gemaakt door: Vereniging Het Reewild

18-02-2009

Het ree, Capreolus capreolus, is een klein soort hert en leeft naast de vos, de egel en de patrijs in onze omgeving.

Op de pagina's van de website over-reeen.nl beschrijft Kenniscentrum Reeën hoe het dier er uit ziet, het uiterlijk, het gedrag en de zintuigen. Maar ook met welke andere diersoorten het ree verwant is, hoe de populatie zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld en natuurlijk de leefomgeving. Tenslotte en eigenlijk het belangrijkst is in het Kenniscentrum Reeën verzameld hoe wij met vrij levende grote dieren samenleven en wat daarbij speelt.

Het ree is ambassadeur voor, hoog gewaardeerde, natuur. De schijnbare aaibaarheid en het bambi-effect maken dat het ree graag gezien wordt door de gemiddelde natuurbezoeker. Het ree staat voor hoge natuurwaarde.

Het lijkt een wonder dat ondanks de uitbreidende samenleving, de reeënpopulatie zich kan handhaven. Dat is het niet! Het wordt veroorzaakt door de wijze waarop wij samenleven met reeën.

Tekening: ReeënEr is namelijk geen diersoort die de afgelopen eeuwen zo intensief bejaagd en later beschermd, is als het ree. Die combinatie heeft er toe bijgedragen dat er nog steeds voldoende leefomstandigheden zijn voor de reeën. Het leefgebied wordt op dit moment groter en er zijn daarom meer reeën dan een eeuw geleden.

Dat heeft gevolgen bijvoorbeeld voor plant- en diersoorten. Zo heeft de wolf, die reeën eet, zich weer in Nederland kunnen vestigen. Maar ook geeft het tragische confrontaties tussen reeën en mensen bijvoorbeeld als reeën in het verkeer oversteken of tijdens het maaien van het gras waarin reekalveren liggen.


www.over-reeen.nl
0575-556717
Prins Clauslaan 6
7251 AS te Vorden, Nederland

ContactTwitterFacebook
Bank: NL88 RBRB 0706 6041 64
KvK-nr: 58588892

Logo - Kenniscentrum Reeën

Share

U kunt ons helpen 
door een bijdrage op
NL88 RBRB 0706 6041 64
t.n.v. Kenniscentrum Reeën te Vorden
of 
PayPal, de veilige en complete manier van online betalen.

Cookies instellen