Goedemorgen, mijn vraag is het volgende: Mag je reekalfjes opsporen met een drone? Aan welke eisen moet je voldoen? Bij wie zou ik eens kunnen gaan kijken hoe zoiets werkt? Het zijn een hoop vragen maar ik wil dit uit gaan werken voor onze WBE?
Onze ervaring delen wij via www.over-reeen.nl op de pagina:
Voorkom slachtoffers van maaien en andere werkzaamheden
En via de door Kenniscentrum Reeën beheerde website: www.natuurdronenetwerk.nl. Daar vind je bijvoorbeeld de pagina:
Natuurdrone team: Wat komt er bij kijken
Op de pagina; wat komt er kijken bij een natuurdroneteam, vindt je de stappen die die nodig zijn zo'n team te ontwikkelen in een stappenplan.
Belangrijk om de inzet van natuurdrones breed gedragen te krijgen is vertrouwen en commitment.
Vertrouwen is vooral belangrijk van de mensen voor wie je de natuurdrone in wilt zetten. Dat begint met de toestemming om de gronden te betreden en over deze gronden te vliegen. Je hebt dan te maken met de grondgebruiker en de eigenaar. De grondgebruiker is vaak niet de eigenaar maar de beheerder die bijv. het gewas verbouwd! Vergeet niet de medewerking van deze mensen te vragen!!
Commitment gaat om je verbinden aan de doelen en werkwijze. Zowel het zich bevinden op terrein van anderen, vliegen met drones als het opsporen en bemachtigen van in het wild levende dieren is aan regels gebonden en vraagt kennis. Het kost tijd om die te leren, om de middelen te organiseren en om deskundige piloten en vrijwilligers te krijgen.
Die deskundige piloten en vrijwilligers zijn er mogelijk al wel. Je kunt kijken bij de mensen en organisaties die vermeld staan als Natuurdrones op de kaart.
Je bent nu al in aanraking met dit prachtige werk. Je rolt al in de materie en kunt beginnen met samenwerken in het Natuurdronenetwerk Nederland.
Stel je vraag via ons contactformulier of dat van Natuurdronenetwerk Nederland